Mészöly Ágnes a gyerekkönyvtárban!

 

2017. május 30-án 14 órai kezdettel író - olvasó találkozó lesz a gyerekkönyvtárban. Vendégünk: Mészöly Ágnes író, költő, pedagógus. A könyvtárban megtalálható művei:

 

                   

 

Egy manólányka és az aprónép kalandjairól számol be a mese, melyben olyan hősökkel találkozhatunk, mint Cserszömörce bátyó, akinek arca olyan ráncos, mint egy összetöpörödött alma, vagy a nevével ellentétben meglehetősen terebélyes Hermelin néni, nem is beszélve Bodobács uraságról, Bükk-vidék össze s manójának a főnökéről. Minden buckára jut egy manó, ahogy a mesekönyv lapjain minden hónapra jut egy kedves történet az aprónép kalandjaiból.

 

 

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események.

 

címkék: