"Egerszegi emlék"

 

"Egerszegi emlék" - a Kertváros régen és most címmel nyílt kiállítás 2017. május 18.-án a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Apáczai Csere János Tagkönyvtárában. (Apáczai Csere János tér 5.) A kiállítás június 19-ig tekinthető meg. A Kertváros fejlődését mutatja be az 1950- es évek végétől napjainkig.

 

A régi fotókon láthatjuk a mai Köztársaság út építésének kezdetét, az első utcák kialakulását, a sátortetős családi házas övezetet, az intézmények építését, azt a sok – sok szántó illetve mező területét ahol ma már bérházak, új típusú családi házak találhatóak. 

A városrészben több oktatási intézmény is létesült; óvodák, iskolák, művelődési központ, és a katolikus templom is, melyeknek fejlődését röviden egy-egy tabló illusztrálja. Köszönet támogatóinknak, hogy ez az érdekes és tartalmas kiállítás megszülethetett.

Ajánljuk a kedves lakosságnak, keresse fel a könyvtárat és nézze végig azt az aránylag „rövid idő” alatt végbemenő fejlődést ami a kertváros mai arculatának kialakulásához vezetett. 

 

címkék: