Könyvajánló új könyveinkből...

Maria Turtschaninoff:  Maresi (Bíborklastrom 1.)

Menos szigete nők és lányok menedéke, ahová férfiak be sem tehetik a lábukat. Nem csoda hát, hogy sokan idemenekülnek a kinti világban rájuk leselkedő elnyomás és zaklatás elől. Így került ide Maresi is, az egyik tizenhárom éves kislány, aki most boldogan éli a Bíborklastrom novíciáinak mindennapjait, szabadidejében pedig, ha csak teheti, elvonul olvasni a Tudás Házának hatalmas könyvtárába. Egy hányatott sorsú kislány, Jai felbukkanása töri meg a hétköznapok derűs nyugalmát. Jai otthonról menekült el, miután végig kellett néznie, ahogyan apja brutálisan meggyilkolja szeretett nővérét. A borzalmak hamarosan követik Jait a szigetre is, így hát Maresi nem maradhat tovább a könyvei közé bújva, meg kell tanulnia dönteni, cselekedni. A regény – a Bíborklastrom trilógia első kötete – 2014-ben megnyerte a Finlandia Junior Díjat, és tizenöt nyelvre fordították le.

Harlan Coben Nincs ​üzlet (Myron Bolitar 1.)

Myron ​Bolitar élete legfontosabb szerződését készül aláírni Christian Steele-lel, az NFL ígéretes tehetségű irányítójával. Egy nap azonban Steele kompromittáló küldeményt kap postán, majd egy rejtélyes telefonhívás érkezik a sportoló rég halottnak hitt egykori barátnőjétől. Myron váratlanul egy zsarolási ügy kellős közepén találja magát, ezért társaival, Winnel és Esperanzával együtt nekilát, hogy utánajárjon egy családi dráma sötét titkainak. Eközben azonban szembe kell néznie saját hivatásának árnyoldalaival is, és egy olyan világban kell helytállnia, ahol a külső és a tehetség gazdaggá tehet, ám az igazság olykor gyilkolni képes."Az efféle ügyek sosem zárulnak le igazán. Megbújnak, gyökeret eresztenek, megerősödnek, felkészülnek a következő támadásra. Kathy Culvert nem temették el. Akárcsak valamilyen rémregénybe illő szellem, feltámadt, kísértette őt, a földön túli világból üzent neki. Bosszút követelt."

 

Mary Higgins Clark   Míg ​a halál el nem választ (A gyanú árnyékában 3.)

Öt ​évvel ezelőtt Amanda Pierce izgatottan készülődött az esküvőjére főiskolai szerelmével, Jeffrey-vel. Hosszú ideje éltek már együtt akkor. Meglehetős jómódban, Amanda apai öröksége miatt és nagy izgalommal készültek a nagy napra. Csakhogy Amanda a leánybúcsúja éjszakáján eltűnt…Napjaink New Yorkjában Laurie Moran érzi, hogy az eltűnt menyasszony esete épp az a megoldatlan ügy, amelynek nyomozása beleillik A gyanú árnyékában című tévésorozatába.Amanda barátainak és családjának közreműködésével készülnek feleleveníteni az emlékezetes éjszakát, az esküvő helyszínének szánt floridai üdülőhelyen, és Laurie reméli, hogy a műsor házigazdájával, Alex Buckley-val együtt ugyanolyan sikeresen nyomoznak majd, mint a sorozat első két epizódjában. Miután végighallgatják Amanda hajdani vőlegényét, aki időközben feleségül vette az egyik koszorúslányt, a féltékeny nővért, a két aranyifjú vőfélyt és az „imádott” menyasszonyról szóló pletykákat, lassan rájönnek, hogy mindenkinek megvan a maga elmélete, miért veszett nyoma Amandának. Akárki is áll a lány eltűnése mögött, titokban akarja tartani az igazságot – „mindhalálig”… A gyanú árnyékában sorozat korábbi részei Téged nem lehet elfelejteni és A Hamupipőke-gyilkosság címmel jelentek meg.

Carola Dunn Daisy ​és a télikert rejtélye (Daisy Dalrymple 2.)

A századelő Angliájában, egészen pontosan 1923-ban Daisy Dalrymple, egy vikomt leánya olyan lépésre szánja el magát, amely összhangban van az idők szelével, ám társadalmi osztálya körében megbotránkozást kelt. Elhatározza, hogy írással keresi meg a kenyerét. A vidéki kastélyokról írt cikksorozata hatalmas sikert arat, így Occles Hallba utazik, hogy újabb kastélyt térképezzen fel. A kastély úrnője a nagy igényeket támasztó, mogorva Lady Valeria. A Lady kedélyének cseppet sem tesz jót, amikor a télikertben megtalálják egy várandós szobalány elásott holttestét. A helyi rendőrség letartóztatja a meggyilkolt lány szerelmét, a walesi kertészsegédet. Daisy biztos a fiú ártatlanságában, és gyanítja, hogy az ügyet a szőnyeg alá akarják söpörni. Meggyőzi Alec Fletchert, a Scotland Yard főfelügyelőjét, hogy derítse fel a gyilkosságot, amely sokkal bonyolultabb és rettenetesebb, mint bárki gondolta volna.

 

 

Bakóczy Sára : A ​város és a rózsa

Ezerötszáznegyvennyolc, ​Magyar Királyság. Buda lassan egy évtizede török kézre került, az ország három részre szakadt. A három résznek – a török hódoltságnak, a Habsburg-uralom alatt álló Magyar Királyságnak és a Fráter György által kormányzott Erdélynek – szinte pontosan a határán áll egy gyorsan gyarapodó mezőváros: Debrecen, a török fogságban sínylődő Enyingi Török Bálint birtoka. A debreceni tőzsérek félelmet nem ismerve hajtják és hajtatják át a hatalmas szürkemarhagulyákat a török által megszállt országrészeken Bécs felé – vagy a vállalkozóbb kedvűek a császári harmincadvámot megkerülendő észak felé –, hogy onnan a nyugati kézműipar termékeivel és luxuscikkekkel térjenek vissza a keleti országrészbe. Az öntudatos lutheránus polgárság egyik vezéralakja Bakóczy Péter tanácsnok, szenátor leánya, Sára a Székesfehérvárról Debrecenbe költözött nagy múltú és nagy hírű Sákvári tőzsérfamília utolsó sarja, Gábor felesége lesz. Az esküvő után azonban rá kell döbbennie, hogy férjét sötét titkok lengik körül, és talán az élete sincs biztonságban mellette… A szerző kiterjedt történelmi kutatásokon alapuló, rendkívül élvezetes stílusban megírt történelmi regénye egyedülálló betekintést nyújt az 1500-as évek közepének mindennapjaiba, remek arányérzékkel állítva a kor történelmi és politikai eseményeit szereplői drámai és felemelő sorsának hátteréül.


Könyvajánló új könyveinkből...

Tagintézmény

Apáczai Csere János

Tagkönyvtár

< 2024. április >
H K SZ CS P SZO V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Minosített könyvtár