Bemutatkozás

    A Csácsbozsoki Fiókkönyvtár Zalaegerszeg egyik peremkerületi részén, a kb. 3700 fős csácsbozsoki városrészben található, mely ma Zalaegerszeg egyik fejlődő városrésze. Az 1960-as évek végétől működött könyvtár a régi iskola épületében, a József Attila Városi Könyvtár Fiókkönyvtáraként. Az új iskolaépület, Klapka Utcai Általános Iskola néven 1992-ben nyitotta meg kapuit, akkor még csak iskolaként.

    Elkészültével a könyvtár az épület bejárata melletti földszinti részben kapott helyet. 1997-ben az intézmény többfunkciós ÁMK-vá vált, a könyvtár helyére óvoda került, költözni kellett egy emeleti, galériás terembe, mely sötét és hideg, rosszul berendezhető volt.

    Jelenlegi helyén (egy volt emeleti szaktanteremben) 11 éve működik a könyvtár. Ez a helyiség jól megvilágított, barátságos hely, de egyre szűkösebbé vált az évek folyamán. Egy térben kellett elhelyezni a kb. 7000 dokumentumot, helyet biztosítani a könyvtári óráknak, szaktárgyi óráknak, művelődési programoknak, a rendszeresen megrendezésre kerülő, nagy érdeklődésre számot tartó kézműves foglalkozásoknak. Itt található az olvasók rendelkezésére álló, internet kapcsolattal rendelkező nagy forgalmú számítógép is. 2005 végén önálló könyvtárrá váltunk, majd kértük felvételünket a Nyilvános könyvtárak jegyzékére. A könyvtár kettős funkciót lát el, egyrészt az iskola tanulóinak és dolgozóinak nyújt szolgáltatást, másrészt a városrész egyetlen nyilvános közművelődési könyvtára.

2013 nyarán a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára befogadta a könyvtárat, s mint fiókkönyvtár működött tovább nyilvános könyvtárként. 

2016 január 1 - vel ismét intézményi átszervezés történt. Az önkormányzat megszüntette a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára intézményt, és a könyvtárat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárhoz csatolta az Apáczai Csere János Tagkönyvtár Csácsbozsoki Fiókkönyvtáraként.

2018. őszétől nagy változás történt, mert ekkor került sor az új, modern épületszárny átadására. A könyvtár új XXI. századi arculatot kapott. A Csácsbozsoki Fiókkönyvtár az új épület emeletén található.

Térítés ellenében lehetőség van fénymásolásra, nyomtatásra, szkennelésre. Olvasóink több mint 8000 dokumentum közül válogathatnak. CD-k, CD-ROM-ok, DVD-k  is rendelkezésére állnak.

Az általános és középiskolák tanulói megtalálják nálunk az ajánlott és kötelező olvasmányokat. 14 féle folyóirat áll a hozzánk betérők rendelkezésére. Rendezvényeinkre, kézműves foglalkozásainkra is várjuk az érdeklődőket, elsősorban a városrészben élőket.

 

                  

 

 

 

 

               

    

 

 

 

címkék: